«Mora of Sweden» - це шведська компанія-виробник ножів. Вона спеціалізується на так званих скандинавських ножах, які протягом століть славилися своєю надійністю і високою якістю.
Компанія Mora має давню традицію виготовлення ножів. Протягом понад 400 років вона створює гострі ножі для всього світу. У 1891 році в Frost-Eriks åkdonsfabrik заснував це виробництво ножів та ножі Mora почали експортуватися по всьому світу - в'язальні ножі, поширені як в Швеції, так і в усьому світі на той час, в основному продавалися за допомогою оптових дилерів.
А вже в 2005 році відбулося заключне злиття KJ Eriksson і Frosts. І назва компанії перетворилося в відому нині Mora of Sweden.
У 2009 році вже були зареєстровані товарні знаки Frosts Mora і Mora ICE.
Заключний крок злиття Frost і Morakniv приймається, коли вся продукція збирається в тих же приміщеннях, де раніше знаходився KJ Eriksson.
З 1 січня 2016 роки компанія називається Morakniv AB.
Асортимент ножів Mora
Асортимент ножів Mora of Sweden включає в себе велику кількість різних моделей, всі з яких зроблені в Море під ретельним контролем. Є ножі Woodcraft, Week-end, Outdoor та інші. Кожен ніж містить ретельно підібрані характеристики, які роблять його максимально ефективним робочим інструментом в оптимальному середовищі.
Ножі Mora of Sweden для ремесла
Все почалося з ножів ремісників. З самого початку Мора виробляли ножі для робочих цілей, фермерські, для будівництва або для теслярських робіт, такі ножі є надійними інструментами для справжніх професіоналів.
Ножі Mora of Sweden Outdoor
Любителі активного відпочинку з високими вимогами, які роблять активний вибір бренду і продукту, знають, що Morakniv відрізняється високою якістю, гостротою, довговічністю і привабливим дизайном в поєднанні з відчуттям справжності, почуттям, що ніж ідеально підходить вам. Серед наших Outdoor ножів є все, від основної моделі Companion до майстра виживання Гарберга.
Кухонні ножі Mora
Довгий час Мора виробляли ножі для професійної харчової промисловості під брендом Frosts. Вони перейняли цей досвід і знання. Кухонні ножі в класичному асортименті з 1891 року, а також стейкових ножі - це не доповнення, а основа кухні.
У бренда є всі необхідні види ножів. Моделі з довгими і короткими лезами, великими і меншими ручками, ножами з різними сталями і різними характеристиками. Загальним для всіх ножів Мора є те, що вони розроблені кожен для конкретних цілей.
Як роблять ножі Mora of Sweden
- Коли ніж сконструйований, вибирається сталь, яка найкращим чином відповідає тому, для чого буде використовуватися ніж; вуглецевої сталі, нержавіючої сталі або ламінованої сталі. Сталь, яку використовуємо для ножових лез, надходить на фабрику у вигляді великих рулонів, крім ламінованої сталі, яка поставляється у вигляді попередньо відрізаною довжини. У пресовому залі пробивається матеріал, який в кінцевому підсумку стане лезом ножа. На заводі виготовляють до 7000 лез на годину! Потужність преса становить 120 тонн.
- Сталь обробляється, для того щоб зробити її більш твердою, жорсткішою і підвищити пружність кромки. На заводі виробника використовується дві різні гартівні печі: одна для нержавіючої сталі і інша для вуглецевої сталі. Фактичний процес затвердіння - це секрет компанії, так як це той фактор, який дає ножів Mora унікальні якості стали - такі як гострота, міцність і гнучкість.
- Лезо отримує свою остаточну форму під час шліфування - шліфування, бічне і крайове шліфування. Характеристики кінцевого ножа визначають, як ми розмелюємо різні моделі ножів.
- Лезо отримує остаточну обробку під час полірування. По-перше, кожне лезо отримує базову полірування до того, як остаточний блиск додасть ножового лезу його блискучу поверхню. Після полірування леза мають гостроту бритви.
- Ручки виготовляються як вручну, так і автоматично шляхом лиття під тиском. Оболонки також ливарні. Рідкий матеріал нагрівають до 200 ° С і потім вводять в форму, де він остигає і накладається.
- Всі ножі з дерев'яною ручкою збираються вручну - точно так само, як ми почали в 1891 році. Класичний червоний ніж отримує ручку; як і дерев'яні ножі, ножі для копит і популярні кухонні ножі в класичному асортименті. Ручні збірні ножі становлять близько 10% нашої продукції. Ручка в основному приклеєна до ножового лезу, але в деяких випадках вона затиснута.